Tissues, papieren handdoekjes, zakdoekjes of hygiënepapier, het zijn allemaal synoniemen voor een groeiende afvalstroom. Deze afvalstroom is soms wel 20% van het totale afval. Eenmalig te gebruiken papieren handdoekjes zijn verreweg het meest hygiënische middel om de handen mee te drogen. Bacteriën en virussen belanden na gebruik in de afvalbak. Omwille hiervan blijft de papieren handdoek populair. Het gebruik kunnen we eigenlijk alleen maar verantwoorden als we papieren handdoekjes goed recyclen en dus niet bij het restafval gooien. Milieu Service Nederland biedt je een oplossing voor circulaire tissue recycling.
Direct jouw container bestellen
-
Een oplossing voor iedere afvalstroom
Met 100+ partners hebben we een oplossing voor iedere afvalstroom
-
Lagere kosten
Scherpe tarieven door collectieve inkoopafspraken en schaalvoordelen
-
Binnen 24 uur voor de deur
Indien gewenst plaatsen wij je container binnen 24 uur
-
Meer flexibiliteit
Altijd de beste deal bij jou in de buurt, met meer flexibiliteit in ophaaldagen en frequenties
Tissues scheiden bij de bron
Het is onze missie om Nederland afvalvrij en CO2-neutraal te laten ondernemen.Om dit te behalen is het belangrijk om afval te scheiden bij de bron.Bronscheiding zorgt ervoor dat jouw ingezamelde grondstoffen optimaal gerecycled kunnen worden, waardoor we de grondstoffen in de kringloop houden.
In samenwerking met Essity, het moederbedrijf van de bekende tissues van Tork, zorgen wij middels het unieke Tork PaperCircle® concept dat tissues die wij inzamelen circulair verwerkt worden. Dat wil zeggen dat elke tissue die wij ophalen weer wordt verwerkt tot grondstof, om vervolgens weer nieuwe tissues van te maken! Dit is van essentieel belang met het oog op de toekomst.
Wil je ook beginnen met bronscheiding?
Voordat je begint met bronscheiding is het belangrijk dat je weet welke afvalstromen er bij jouw organisatie vrijkomen. Vind je dit lastig in te schatten? Met onze afvalscan op locatie kunnen wij je hierbij helpen.
Meer over de afvalscan
Waarom tissues gescheiden inzamelen?
Vanwege de hygiëne heeft het gebruik van tissues een enorme vlucht genomen. Maar de berg afval die hiervan het gevolg is, moet wél op een verantwoorde manier worden verwerkt. Als de tissues niet gescheiden worden ingezameld, moeten ze bij het restafval worden weggegooid. Dit heeft natuurlijk grote nadelige gevolgen voor het milieu. Verbranding van restafval is kostbaar en er is CO2-uitstoot mee gemoeid. Gelukkig zijn papieren tissues een waardevolle grondstof die zich uitstekend leent voor recycling, wanneer deze gescheiden wordt ingezameld. Daar helpen we je graag bij.
Wat gebeurt er met jouw tissues?
1.Wanneer de containers vol zijn worden ze geledigd en naar de papierfabriekgereden waar de tissues verwerkt worden.
2. In de papierfabriek gaan de balen in een soort warm bad zodat de papiervezel losweekt van alles wat geen papier is, bijvoorbeeld het natsterktemiddel en de vervuiling door het gebruik, bijvoorbeeld achtergebleven plastic afval. Wat overblijft is papierpulp.
3. Het pulpproces van tissues is nagenoeg gelijk aan het normale proces van papier maken, de pulptijd is alleen wat langer. Dit komt omdat het oplossen van het natsterktemiddel iets langer duurt. Toch worden er in dit proces geen chemicaliën of andere toevoegingen gebruikt!
4.Als er nieuw wit hygiënepapier van de pulp gemaakt moet worden, wordt deze nog gebleekt. Ongebleekte papieren producten zijn duurzamer, wanneer je graag duurzaam wilt ondernemen is dit dus de beste keuze.
5. Depulp wordt ontdaan van het water door het te zeven en te verwarmen. Om ook de laatste 5% vocht uit de vezel te halen, wordt hij geperst en op rollen gedraaid. Klaar om verwerkt te worden tot nieuw hygiënepapier.
Offerte aanvragen
Slimme inzamelmiddelen voor tissues
De meest bekende manier voor afvalinzameling in het bedrijfsleven is het inzamelen van afval met behulp van rolcontainers. Dit is niet vreemd, want rolcontainers zijn er in veel verschillende soorten, maten en zelfs kleuren. Dat maakt van rolcontainers een uitermate geschikt middel om afvalstromen gescheiden in te zamelen.
Vraag een offerte aan
Meer informatie aanvragen
Ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen bij het inzamelen en scheiden van tissues, weet je niet welk inzamelmiddel je nodig hebt of heb je andere vragen over onze diensten? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Veelgestelde vragen
Waarom worden tissues niet met papier ingezameld?
Er zijn een aantal redenen waarom tissues gescheiden moeten worden van kantoorpapier, namelijk:
- Samenstelling:
Tissues hebben een andere samenstelling dan kantoorpapier of koffiebekers. In tissues zit bijvoorbeeld een natsterktemiddel. Dit is een hulpstof die aan papier wordt toegevoegd om het onder vochtige omstandigheden beter zijn sterkte te laten behouden. Kantoorpapier en koffiebekers hebben dit niet. Koffiebekers hebben een een kunststof coating, zodat het geschikt is voor warme dranken.
- Vezelstructuur:
Kantoorpapier wordt gemaakt van lange, sterke vezels. Hierdoor krijgt blijft het sterk en valt het niet direct uit elkaar wanneer het nat wordt. Tissues worden daarentegen vaak al van gerecycled materiaal gemaakt en hebben een kortere vezelstructuur. Dit zorgt ervoor dat de tissues luchtig en zacht zijn.
- Wetgeving:
Volgens de Europese regelgeving: Directive on Packaging and Packaging Waste mag je je alleen van schoon oud papier en karton nieuw verpakkingsmateriaal maken. Deze wetgeving mag recycling natuurlijk nooit in de weg staan. Daarom zijn ook om deze reden tissues niet toegestaan in de afvalstroom kantoorpapier.
Voor een optimale recycling van alle papieren afvalstromen is bronscheiding essentieel. Elk product kent namelijk zijn eigen specifieke verwerking. Door alle afvalstromen gescheiden in te zamelen maakt je de weg vrij naar een afvalvrije onderneming.
Belanden tissues op dezelfde afvalhoop als andere papieren afvalstromen?
Tissues worden in grote containerzakken in de vrachtwagen geledigd. Hierdoorkunnen zij er achteraf door de verwerker eenvoudig tussenuit worden gevist. Daarbij hebben wepartnersin de circulaire serviceconcepten van fabrikanten Essity Tork, WEPA, Kimberly Clark en Euro Products. Zij zijnsamen goed voor ruim 90% van de markt op het gebied vanhygiënepapier. Dat betekent dat wij afspraken hebben gemaakt voor retourlevering van tissues en dat je afvalstroom dus gegarandeerd verwerkt wordt tot grondstof voor nieuw hygiënepapier.
Waarom moet er een doorzichtige zak in de rolcontainer?
Om de CO2-uitstoot en het aantal verkeersbewegingen te verlagen, worden tissues door één vrachtwagen tegelijkertijd ingezameld met (vertrouwelijk)papier en koffiebekers. De grote containerzakken maken het voor de verwerker achteraf eenvoudig om de tissues er tussenuit te sorteren. Alle papieren afvalstromen gaan dan hun eigen weg en kunnen optimaal gerecycled worden.
Hoe worden tissues verwerkt?
Bij de verwerker worden de tissues gesorteerd en in balen geperst. Deze balen gaan naar de papierfabriek waar zij worden opgelost in warm water. Hier weekt alle vervuiling los van de papiervezels. Na dit natuurlijke pulpproces wordt het water verwijderd door de pulp te zeven, verwarmen, persen en op rollen te draaien. Klaar om verwerkt te worden tot nieuw hygiënepapier.
Wat mag er wel bij de afvalstroom tissues?
- Tissues
- Papieren handdoekjes
- Zakdoekjes
- Keukenrol
- Ongebruikt toiletpapier
Wat mag er niet bij de afvalstroom tissues?
- Kantoorpapier
- Karton
- Koffiebekers
- Vochtige schoonmaakdoekjes
- Gebruikt toiletpapier
Wat zeggen onze klanten?
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.1.
Super
Super goede ervaringen met het bestellen van een puin container. Ik raad milieu service zeker aan.
Dani uit Baarn
Super bedrijf
Gaat allemaal zoals afgesproken.
Gerard uit Amsterdam
Makkelijk en qualiteit
Ervoor zorgen dat er een container op locatie was, was erg makkelijk en was hoe het was afgesproken!
Hylke uit Amsterdam
Nette en correcte levering / ophalen en afhandeling
Wij hebben hele goede ervaringen met Mileu service. Keurig een rooster ontvangen voor het ophalen van de bakken. En als er een keer iets mis ging i.v.m. ophalen van een bak werd dit netjes en snel opgelost.Grote ruime bakken.Ik zou Mileuservice zeker aanbevelen.
Linda uit Rijnsburg
Fijn bedrijf. Snel in contact en komen afspraken na
Wij zijn al lang klant met onze onderneming. Altijd fijn in de communicatie en als wij een probleem hebben wordt het altijd snel opgelost.Ik raadt iedereen Milieu service Nederland aan!
Soraya uit Hoofddorp
Goede service
Als enige jaren hebben wij een container van milieuservice Nederland. Goede service, duidelijke communicatie en komen na wat ze zeggen. Een aanrader.
Marijn uit Baars
Werken prettig samen
Prettige samenwerking, milieuservice houdt ons altijd op de hoogte van de nieuwste regels en de nieuwste inzamelmiddelen.Prettig werken met Peter
Willem uit Assen
Uitstekende service
Fijne samenwerking!
Y uit Almere
Zeer tevreden
Goede LeverancierRegelt alles goedGaan nu extra scheiden op in samenspraak met Peter
Bertus uit Hoogeveen
Super tevreden
Alles gaat goed, als het een keer overgeslagen is wordt het correct opgelost, gelukkig is dat maar paar keer in al die jaren gebeurt.
Bart uit Hoogeveen